Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

De Wenswaterbak op de Military Boekelo-Enschede voor de LINDA.foundation
Van 9 tot en met 12 oktober 2014 vond voor de 44e keer de Military Boekelo-Enschede plaats. Deze military behoort tot de wereldtop door een technisch hoogstaand parcours. Er doet een keur aan internationale topruiters aan mee. Het bekendste onderdeel is de cross-country op de zaterdag. Dit is een uithoudingsproef, waarbij de paarden zo snel mogelijk over een open terrein door het Twente landschap draven waarin kunstmatige hindernissen – boomstammen, sloten, waterbakken – zijn opgeworpen.

Mede door het mooie weer kwamen er dit jaar maar liefst 50.000 mensen op de zaterdag om te genieten van de paardenspot en het randgebeuren.

Een van de beroemdste, bekendste en beruchtste hindernissen in het parcours is ‘de waterbak’. Vraag een willekeurige military bezoeker naar de waterbak en iedereen weet wat dat is. Niet alleen een sensationele hindernis voor ruiter en paard maar daarnaast ook de ontmoetingsplek en place to be voor jong en oud. ‘Ik zie je bij de waterbak!’ is al jarenlang een gevleugelde uitspraak in en buiten Twente.

Ladies Circle Twickel is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. Elk jaar zetten leden  zich in om op een ludieke wijze geld in te zamelen voor het goede doel. Meestal zijn het lokale goede doelen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en eens in de zoveel jaren wordt er gekozen voor een landelijk doel. Dit jaar heeft LC Twickel gekozen voor de LINDA.foundation. Marsha Overvoorde, lid van LC Twickel: ‘We hebben unaniem voor de LINDA.foundation gekozen. Omdat wij (bijna) allemaal zelf moeder zijn lijkt het ons verschrikkelijk dat  je als moeder niet in staat bent om je kinderen te kunnen geven wat ze nodig hebben. Elke moeder wil het beste voor haar kind. Voor de gezinnen die het financieel goed hebben is de decembermaand altijd al een dure maand, laat staan voor gezinnen die elke maand moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen.’

Het bestuur van LC Twickel besloot de zaken dit jaar anders aan te pakken. De  20 leden werden verdeeld over twee groepen.  Deze beide groepen zijn vervolgens uitgedaagd om het meeste geld voor de LINDA.foundation op te halen. In deze strijd is bijna alles geoorloofd. Cecile Morsink, teamcaptain van een van deze teams, gooide een  ‘oud’  lid, Renate Bik, in de strijd.  Samen waren zij 7 jaar geleden betrokken bij de ludieke acties voor Pink Ribbon. Originele acties die veel geld en misschien nog wel meer naamsbekendheid hebben opgeleverd voor deze toen nog niet zo bekende stichting. Zelfs Ellen ten Damme kwam in 2007 naar Enschede om bij een van de acties aanwezig te zijn.

Renate en Cecile stonden op een zonnige zondagmiddag tijdens een ander netwerkevenement volop te fantaseren, bij toeval ook nog eens in het bijzijn van een medewerkster van de Military, Sandra Melief.  Na aan Sandra verteld te hebben wat LC Twickel zoal doet, bood ze ons spontaan een plekje aan op het hoofdterrein van de Military. Dit plekje bestond uit een stuk gras van 3 bij 3 met daarbij de opdracht dat we de rest verder helemaal zelf moesten realiseren en dat het er netjes uit moest zien. Renate Bik verzon ter plekke de Wenswaterbak. De wat…..? Ja, de Wenswaterbak! Op z’n Twents: een cementkuup met water woar ie ‘n munt in kunt smiet’n! In ABN: een cementkuup met water waar je een muntje in kunt gooien en een wens mag doen. In werkelijkheid: een cementkuup versierd met My little pony’s en voorzien van stickers van de LINDA.foundation. Hoe eenvoudig kan een goed idee zijn!

 

 

 

 

Nieuws van de Week 12 mrt 2014

DELDEN - Ladies’ Circle Twickel is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar die de afgelopen tijd acties op touw heeft gezet ter ondersteuning van het Kloek-huis in Enschede. Het Kloek-huis biedt opvang en begeleiding aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Met diverse acties, hebben de leden van Ladies’ Circle Twickel een bedrag van ruim 4.500,- bijeengebracht. Dit bedrag is verdubbeld door Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, zodat totaal 9.106,30 euro overhandigd kon worden.

====================================================

 

WELKOMHUIS 2011-2012

Oergezellig, smakelijk, origineel en mooi
meegenomen: ‘Oude Haringparty’ van
Ladies’ Circle zeer geslaagd
Het fantastische bedrag van € 18.160,- hebben
wij op onze rekening mogen bijschrijven dankzij
De Ladies’Circle Twickel. Vooruitlopend op de
diverse haringparty’s hielden zij op 22 mei 2011
hun ‘Oude Haringparty’ in Het Hengeler op het
terrein van De Creatieve Fabriek in Hengelo. Op
eigen kracht brachten de dames € 9.080,00 bij
elkaar, dankzij tal van sponsoren en de verkoop
van heel veel loten. Vervolgens werd met succes
een verdubbeling aangevraagd bij de Nederlandse
Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).
Wij zijn de Ladies van Twickel en NSGK bijzonder
erkentelijk!

 

 

 

 

======================================================================================================================

Filmavond Maandag 1 oktober 2012

Ladies’ Circle Oldenzaal organiseert in samenwerking met Ladies’ Circle Twickel, Twente en Oostenwind een filmavond op maandagavond 1 oktober.

WANNEER: Maandag 1 oktober 2012
AANVANG: 20.00 uur
WAAR: Wolff Cinestar Enschede
ENTREE: € 12,50 per persoon
KAARTEN: Uitsluitend verkrijgbaar via leden Ladies Circle Oldenzaal/Twickel/ Twente en Oostenwind
Of stuur een email aan lc33@ladiescircle.nl
GOEDE DOEL: De Twentse Wensambulance.
FILM: The best exotic Marigold Hotel

 

 

===========================================================================

Ladies' Circle: ruim 20 mille voor Pink Ribbon

Geplaatst op 25 maart 2008

ENSCHEDE - De Ladies' Circle Twickel - waar ook de Enschedese afdeling onder valt - heeft het afgelopen jaar met verschillende acties ruim 20.000 euro opgehaald voor Pink Ribbon, de stichting die mensen bewust maakt van de risico's op en het leven met borstkanker.

Contactpersoon Renate Bik uit Enschede spreekt over een gedenkwaardig jaar, dat deze maand met een pinkparty werd afgesloten. In mei vorig jaar ging de actie Drink Pink van start. In totaal werden 4.000 flessen rosé verkocht, goed voor een opbrengst van 8.000 euro. De helft van de totaalopbrengst werd op 1 oktober bij de start van de borstkankermaand binnengehaald. Toen hadden de vrouwen een filmavond in Cinestar geregeld. Uit heel Twente kwamen ruim 800 bezoekers de film van Ellen ten Damme bekijken. Hoofdgast van de avond was Ten Damme zelf. Uiteindelijk kwam er door deze actie 10.000 euro in het laadje. Samen met kleinschaliger acties als een oliebollenverkoop en de verkoop van allerlei Pink Ribbon-artikelen kwam het eindresultaat uit op 21.396 euro, een recordbedrag in de historie van de Ladies' Circle Twickel.

=================================================================

Oktober 2007 Documentaire in Cinestar opbrengst tbv Pink Ribbon!

800 bezoekers in Cinestar!

Vertoning documentaire
Ellen ten Damme
Cinestar Enschede
Ladies Circle Twente, Oldenzaal,
Twickel en Oostenwind